0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Vpiši iskalni niz

Hamburger bombetka

Recept za 6 slastnih hamburger bombetk.
Hamburger bombetka


Sestavine:

  • 0,5 dl mlačne vode
  • 14 g suhega kvasa (20 g svežega kvasa)
  • 1,5 žlice sladkorja
  • 500 g gladke bele moke (tip 500)
  • 10 g soli
  • 2,5 dl toplega mleka
  • 40 g stopljenega masla
  • 1 jajce
  • 2 žlici sezamovih semen


Postopek:

V posodici zmešamo kvas, sladkor in mlačno vodo. Pustimo stati 10 minut, da začne kvas delovati. 

V skledo stresemo moko in na sredini naredimo jamico. Po moki okoli jamice potrosimo sol, v kamico pa vlijemo vzhajan kvasec. Sestavine pričnemo mešati s kuhalnico ter postopoma prilivamo toplo mleko in stopljeno maslo. Ko dobimo grobo testo, ga zvrnemo na pomokano površino in dobro pregnetemo. Ugneteno testo mora biti gladko, kompaktno in elastično ter se ne oprijemlje rok in delovne površine. Če je premokro, dodamo še malo moke. 

Testo oblikujemo v kepo, ki jo položimo v pomokano skledo. Skledo pokrijemo s čistim prtičem ali namaščeno folijo za živila. Pustimo, da testo na toplem mestu vzhaja eno uro oziroma toliko časa, da naraste na dvojno velikost. 

Vzhajano testo potlačimo in nežno pregnetemo. Razdelimo ga na 6 do 10 kosov (odvisno od željene velikosti bombic). Vsak kos z dlanmi oblikujemo v lepo sijočo kroglico. Kroglice zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pokrijemo z namaščeno folijo (prtičem). Pustimo, da na toplem mestu vzhajajo 50 minut oziroma toliko časa, da se njihov volumen podvoji.  

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Na dno pečice postavimo posodo z vročo vodo. Vzhajane bombice premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo s sezamovimi semeni. V ogreti pečici jih pečemo 15 do 20 minut oziroma toliko časa, da se po vrhu lepo zlato rjavo zapečejo.

Kako nadaljevati in sestaviti najboljši domači hamburger pa si preberite TUKAJ. Seveda pa si ne pozabite priskrbeti tudi BBQ omake in čilijeve omake.



Nazaj na seznam