0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Vpiši iskalni niz

Suhi čili De Arbol

Suhi čili De Arbol

4.90€
Suhi de arbol je znan po večji pekočnosti. Plodovi so majhni, rdeči in zelo pekoči Preberi več
Zaloga


Suhi čili De Arbol

Čili de arbol je vrsta čilija, ki izvira iz Mehike. Ime "de arbol" v španščini pomeni "drevo", kar se nanaša na dolge, tanke plodove, ki visijo s stebel rastline, podobno kot plodovi na drevesu. 

Čili de arbol je znan po večji pekočnosti. Plodovi so majhni, rdeči in zelo pekoči. Imajo močan, oster okus, ki je primerljiv s cayenne čilijem.

Pogosto se uporablja v mehiški kuhinji za pripravo pikantnih omak, juh, marinad, začimb in drugih jedi. Lahko se uporablja svež ali posušen, pri čemer se posušeni plodovi največkrat zmeljejo 

Poleg svoje pekočine čili de arbol prinaša tudi nekaj zdravstvenih koristi. Vsebujejo vitamine A, C in E, ki so pomembni antioksidanti za zdravje kože in imunskega sistema. Prav tako vsebujejo kapsaicin, ki lahko pomaga pri zmanjševanju bolečin in vnetij ter spodbuja prebavo. 

Čili de arbol je treba uporabljati previdno, saj lahko povzroči pekoč občutek in draženje kože ter sluznice. Pri rokovanju z njim je priporočljivo nositi rokavice in se izogibati dotikanju oči ali drugih občutljivih delov telesa.

Pekočnost:

srednje pekoč

Poreklo:

Mehika


Zelo bomo veseli vašega mnenja. Pošljite nam ga preko spodnjega obrazca.


Obvezna polja so označena z * !

Čili Pipp d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Brezplačna dostava

nad 40 eur za Slovenijo

Prodajna mesta

naših izdelkov