0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Vpiši iskalni niz

Tortilje s piščancem in čilijem

Mehiške tortilje s piščancem in čilijem iz pečice
Tortilje s piščancem in čilijem


Sestavine:

  • 500 g piščančjih prsi
  • 50 ml olivno olje
  • 1 limeta
  • čili posip, pekoča omaka ali sveži čili
  • ščep origana
  • 2 stroka česna
  • sol, poper po okusu
  • mleta kumina
  • dve čebuli
  • dve papriki
  • kisla smetana
  • sir
  • po želji lahko dodamo še fižol in koruzo
  • tortilje


Postopek:

Piščančje meso narežemo na koščke. V posodi zmešamo olivno olje, limetin sok, limetino lupinico, čili, origano, kumino, strt česen, sol in poper. V pripravljeno marinado položimo piščančje meso in ga v hladilniku mariniramo 1 uro. Ponev namastimo in v njej spečemo piščančje meso. Pečemo približno 7 minut. V drugi ponvi segrejemo malo olja in na njem prepražimo sesekljano čebulo, papriko, zelenjavo po izbiri in prilijemo marinado v kateri je bilo meso. Vse skupaj pražimo še 5 minut. Z mesom, zelenjavo, pekočo omako in kislo smetano napolnimo tortilje, jih zložimo v pekač, premažemo  s pasiranim paradižnikom in potresemo s sirom. Pečemo v pečici na 190C 15-20 min.



Nazaj na seznam