ZGODBA O ČILI PIPP
Pričetki, danes že uveljavljene blagovne znamke Čili Pipp, segajo v leto 2003, ko sem iz radovednosti in ljubezni do pekočega posejal nekaj semen feferonov, podarjenih od prijatelja in bivšega sodelavca. Prvi uspeh pri obiranju zrelih plodov me je zelo navdušil. Tako sem na vrtu postavil svoj prvi manjši rastlinjak, v katerega sem posadil različne vrste čilijev. Okusni plodovi, predelani v pekoče omake, pa so prijatelje in znance povsem prevzeli. Spomladi leta 2010, sem kot samostojni podjetnik tudi uradno pričel z gojenjem čilijev in izdelavo pekočih omak, ter drugih proizvodov povezanih s temi po okusu pekočih paprik, katere danes bolje poznamo pod imenom čili. Naslednje leto sem zaradi vedno večjega povpraševanja poskusno najel večji rastlinjak, še leto kasneje pa sem že postavil večji rastlinjak v domačem kraju Sv. Duh pri Škofji Loki, kjer je tudi sedež podjetja in proizvodnja pekočih omak. Danes imamo na tem naslovu že štiri večje rastlinjake.


NARAVNO IN KVALITETNO!
V tem razmeroma kratkem času sem vso pozornost, poleg vzgoje sadik in pridelave čilijev, posvetil predvsem proizvodnji pekočih omak in ostalih žgočih dobrot. V letu 2011, sem tri svoje pekoče omake poslal v ZDA na tekmovanje, kjer sodelujejo proizvajalci pekočih omak iz vsega sveta. Vse tri omake so zasedle prvo mesto  v svojih kategorijah. Preizkuševalce so poleg okusa navdušile tudi naravne in kvalitetne sestavine, brez dodanih umetnih konzervansov, stabilizatorjev in barvil. Tudi naslednja leta so se naše pekoče omake redno udeleževale večjih svetovnih tekmovanj in domov prinesle večja priznanja in odlična mesta. Za gojenje čilijev uporabljamo le naravna in okolju prijazna eko gnojila. Čili Pipp pekoče omake so 100% naravne, domače in brez dodanih konzervansov in drugih umetnih dodatkov. Iz doma pridelanih čilijev in narejene z ljubeznijo. Ker ljubimo pekoče!KJE KUPITI…
Ponudba  izdelkov »Čili Pipp« je zajela praktično vso Slovenijo. Naše proizvode je možno kupiti v spletni trgovini www.cilipipp.si, lahko nas obiščete na naslovu Sv. Duh 110, v večjih dobro založenih trgovinah (Hipermarketi Mercator, InterSpar, Vita Care, E.Leclerc), v trgovinah z zdravo prehrano, lahko pa jih tudi poskusite v kar nekaj restavracijah, picerijah in gostilnah širom Slovenije.


Sprejmem

Stran uporablja piškote. Več o temu...