0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Vpiši iskalni niz

La Chinata - Paprika dimljena španska pekoča

La Chinata - Paprika dimljena španska pekoča

7.50€
Vsak Španec prisega na to papriko in njen okus. Preberi več
Zaloga

Španska dimljena paprika je poznana tudi kot Pimenton de la Vera Dulce. To je priljubljena začimba v številnih sredozemskih jedeh. Vsak Španec prisega na to papriko in njen okus. Paprike počasi sušijo nad hrastovim dimom več tednov, rezultat pa je rahlo pekoč in dimljen okus.

Čili
Za papriko v prahu iz skupine La Chinata se uporabljajo le najboljši čili stroki iz španske regije "La Vera". Gojenje čilija se prične sredi zime s sejanjem semen. Sredi meseca maja, ko so rastline že dovolj velike se le te prenesejo iz lončkov na prosto, kjer dozorijo. Glavni stroki čilija so Jaranda, Jariza in Bola.

Dimljenje
Plodovi se zreli in zdravi pobirajo v mesecu oktobru in novembru. Neposredno po žetvi se stroki prenesejo v komore za dimljenje. Sam postopek dimljenja se vrši na tradicionalen način s sežiganjem črnike ali hrasta. Sam proces poteka približno 15 dni.

Mletje
Po obsežnem nadzoru kakovosti so prekajeni stroki pripravljeni za mletje. V prvem koraku se stroki očistijo in umijejo ter se nato prenesejo v velike kamnite mline. Stroki so mleti s pomočjo dveh granitnih kamnov in to tako dolgo dokler stroki nimajo primerne konsistence. Po končanem mletju se paprika še dodatno suši dokler ni pripravljena za pakiranje.

Uporabljamo jo lahko pri zelenjavnih in ribjih jedeh, pri obarah, za dipse, pestose, marinade, krompir, piščanca, odlično pa se poda k mesu z žara.

Paprika je pekoča.

Teža: 150g

Zelo bomo veseli vašega mnenja. Pošljite nam ga preko spodnjega obrazca.


Obvezna polja so označena z * !

Brezplačna dostava

nad 40 eur za Slovenijo

Prodajna mesta

naših izdelkov
!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '631640304112076'); fbq('track', 'PageView');